Tussentijdse presentatie Innovatieprojecten studenten
Een spannend moment voor de studenten die in september startten met hun innovatieprojecten. Op woensdag 23 oktober presenteerden zij hun projecten aan een publiek van opdrachtgevers, medestudenten en docenten. De tussentijdse presentaties vormen een krachtige leeromgeving: de vragen en feedback van het publiek helpen de studenten én hun project verder.
Nieuwe ontwikkelingen en ervaringen
Aan het begin van dit schooljaar legden 25 bedrijven een onderzoeksvraag neer bij 120 studenten van verschillende opleidingen van Techniek & Media en studenten van Dordrecht Academy. De studenten hebben 20 weken de tijd om een oplossing te bedenken en deze te bouwen en testen. Ze worden daarbij begeleid en gevoed met kennis door de opdrachtgevers en docentcoaches. In de challenges komen de studenten in contact met nieuwe ontwikkelingen en doen ze nieuwe ervaringen op.
Tussentijdse presentatie
Bij de tussentijdse presentatie, vertelden de studenten onder meer hoe ze hun project aanvliegen en wat ze in januari zullen opleveren. Het presenteren is nadrukkelijk onderdeel van het traject, omdat het leidt tot vragen en soms ook een kritische noot. En juist die feedback is een belangrijke leerervaring voor de studenten, waarmee ze hun eigen skills en het project kunnen verbeteren. Het draagt er zeker aan bij dat de resultaten van de projecten vaak kwalitatief goed zijn.
Wil je ook samenwerken met studenten? Bekijk dan hier de brochure >>
Innoveren met studenten
Het is het vijfde jaar dat de Mackathon wordt georganiseerd, maar het concept van leren aan de hand van challenges bestaat binnen Da Vinci al 10 jaar, in de vorm van AD-projecten samen met Hogeschool Rotterdam. Het idee achter het concept is dat het bieden van ruimte om te experimenteren, te ontmoeten en fouten te maken het leerrendement verhoogt. Het werken in challenges, multidisciplinair en multilevel, stimuleert studenten om ‘outside the box’ te denken. De bedrijven achter de projecten zijn enthousiast, want de oplossingen waarmee de studenten komen zijn vaak verrassend én verrassend goed!
De deelnemende opleidingen zijn:
- Dordrecht Academy Engineering
- Engineering werktuigbouw
- Engineering elektrotechniek
- Engineering Smart Technology
- Mechatronica
- Software development
- IT/OT Cyber Security
- Middenkaderfunctionaris Bouw
- Middenkaderfunctionaris Grond-, weg- en waterbouw
De innovatieprojecten worden mede mogelijk gemaakt door het bedrijfsleven en door de innovatieprogramma’s Green Engine Technology, Maritiem Techplatform en PPS SCALE. Bij alle projecten wordt bewust een link gelegd naar de Sustainable Development Goals.