EduTalk December
Ben je als docent op zoek naar inspiratie en nieuwe inzichten? Iedere eerste maandag van de maand praten we je met EduTalk bij over actuele onderwerpen in de techniek én kun je bijpraten en kennismaken met vakgenoten uit v(mb)o, mbo en hbo. Ook deze keer hebben we weer twee inspirerende onderwerpen en dito sprekers:
16.00 uur start
16.15-16.35 Is waterstof het antwoord op de energietransitie?
Waterstof heeft veel voordelen. Zo kan het goed worden opgeslagen en een buffer vormen voor het elektriciteitsnet. Maar nadelen zijn er ook. Het kost bijvoorbeeld veel energie om waterstof te maken. Ook kost het aanleggen van een goede infrastructuur voor waterstof veel geld en extra aandacht voor veiligheid. In deze talk krijg je inzicht in de productie van waterstof en de kansen die het biedt in de energietransitie.
16.40-17.00 Duurzame binnenvaart: gaan we elektrisch of voor waterstof?
Voor de verduurzaming van de binnenvaart, moeten bestaande schepen worden omgebouwd voor ‘schonere’ aandrijfsystemen. Maar waar zet je als eigenaar op in? Elektrisch varen of op waterstof? En wat betekent dat voor de aandrijfsystemen (batterijen en brandstofcellen) en energiemanagementsystemen? Of voor de infrastructuur daaromheen, zoals laaddocking en tankstations? En op het gebied van veiligheid en onderhoud? Pieter Boersma (Refit-Alliantie) neemt je mee in de uitdagingen van de binnenvaart, de ‘achtste gemeente’ van onze regio.
17.00-18.00 Bier & Bitterballen
(maar er zijn ook alternatieven)
Mis deze unieke kans niet om je kennis uit te breiden en je netwerk te vergroten!
Ja, ik kom graag!
Wanneer: | Maandag 2 december 2024 |
Hoe laat: | 16.00-17.00 met mogelijkheid om te blijven voor de borrel |
Waar: | Duurzaamheidsfabriek, Leerparkpromenade 50, Dordrecht |
Kosten: | Gratis |
Aanmeldformulier EduTalk 2 december
De volgende EduTalk is op maandag 13 januari 2025. Het gaat dan over batterijtechnologie en Smart Data.
Wat is EduTalk?
EduTalk is geïnspireerd op het concept van TED Talks. Iedere maand brengen we professionals uit het bedrijfsleven naar jou toe. In korte, krachtige presentaties van 20 minuten delen zij de nieuwste trends, technologieën en ideeën die relevant zijn voor jouw vakgebied. Ontdek hoe je deze kennis kunt toepassen in de klas, welke vaardigheden je leerlingen nodig hebben voor de toekomst en hoe je jouw rol als technisch docent verder kunt ontwikkelen.