Share:

Nieuws

Duurzaam varen in nieuwe Regio Deal

Op 25 september vond in het stadion van FC Dordrecht de feestelijke aftrap plaats van de nieuwe Regio Deal. In deze nieuwe ronde Regio Deals ontvangt de regio Drechtsteden-Gorinchem 25 miljoen van de Rijksoverheid. Dit bedrag wordt door partners uit de regio minimaal verdubbeld. Een van de projecten die vanuit de nieuwe Regio Deal mede wordt bekostigd is ‘Duurzaam varen’ vanuit de Refit Alliantie.

Verduurzaming en levensduurverleninging

In onze regio zijn veel partijen aanwezig rond de binnenvaart. De werkgelegenheid zal zich de komende jaren steeds meer toespitsen op slimme en betaalbare innovaties die het duurzaam varen met de binnenvaartschepen mogelijk maken. Naast nieuwbouw verwachten we allereerst een flinke levensduurverlenging van veel bestaande schepen met ‘hermotorisering’. Deze ‘refit’ draagt tevens bij aan de circulaire waarde en instandhouding van onze vloot.

Learning community

Met het open innovatie initiatief ‘de Refit Alliantie’, gericht op duurzaam varen, brengen we allereerst innovatieve belanghebbenden bij elkaar. Zo richten we ons met de Duurzaamheidsfabriek, het Da Vinci College (mbo) en Dordrecht Academy (hbo) op het creëren van een echte learning community, met jong en oud. Hierbij staat het praktisch kunnen realiseren van de energiesystemen van de nabije toekomst aan boord en aan de wal centraal.

Met nieuw initiatief, het Maritime Experience Center, betrekken we daarnaast onderwijs, bedrijven en kennisinstellingen en overheid op inspirerende wijze bij de maritieme energietransitie.

De binnenvaart, het verduurzamen waard! www.refitalliantiebinnevaart.nl

 

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry